اسکن دیجیتالی پیشرفته جزئیات جدیدی از غرق‌شدن کشتی تایتانیک آشکار کرد خط و نشان ترامپ برای TSMC: یا در آمریکا کارخانه بسازید یا مالیات ۱۰۰ درصدی بدهید آیفون ۱۷ پرو یک قابلیت ویژه خواهد داشت: ضبط هم‌زمان با دوربین جلو و عقب نتایج بررسی‌های تلسکوپ هابل: یک روز در اورانوس طولانی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم درخواست ایلان ماسک از ترامپ برای لغو تعرفه‌های جدید ChatGPT روی تصاویری که رایگان تولید می‌کند برچسب می‌زند هجوم آمریکایی‌ها برای خرید آیفون از ترس گرانی بعد از اعمال تعرفه‌های جدید ترامپ تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود احتمال قطعی گسترده خطوط مخابرات و اینترنت در تابستان امسال (۱۴۰۴) سازمان فضایی ایران کپسول زیستی حمل انسان به فضا را امسال آزمایش می‌کند زمان انتشار آپدیت One UI ۷ برای گوشی‌های سامسونگ + فهرست نتیجه پژوهشی جدید: مصرف ماریجوانا بر فعالیت مغز و حافظه تأثیر می‌گذارد کاهش مصرف اینترنت کشور در زمان پخش سریال «پایتخت»! + عکس معنای «گوگل» افشا شد| تاریخ سازی یک اشتباه تایپی گوشی هوشمند، سومین کالای عمده وارداتی در سال ۱۴۰۳ بوده است آیا طراحی آیفون ۱۷ پرو متفاوت از نسل قبل خواهد بود؟ هوش مصنوعی واتساپ و اینستاگرام معرفی شد | Llama ۴، قوی‌تر از مدل‌های گوگل و OpenAI درباره گوشی جدید اینفینیکس که در هوا عطر پخش می‌کند + مشخصات و قیمت همه‌چیز درباره Corleo، ربات چهارپای کاوازاکی که می‌توانید سوارش شوید + فیلم راهنمای افزایش سرعت اینترنت رایتل 4g
سرخط خبرها

بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری

  • کد خبر: ۵۴۱۵۴
  • ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری
سپهر محمدی - عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاک چین ایران
فناوری بلاک چین به طور کلی در حوزه قانون گذاری به ۳ بخش استخراج رمزارز، تبادل آن و دیگر کاربرد‌های فناوری بلاک چین تقسیم می‌شود. در بحث استخراج و تبادل ارز‌های دیجیتال، در مرداد ۹۸ هیئت دولت در مصوبه ای، استخراج رمزارز را به عنوان یک صنعت شناخت. با وجود اینکه کلیت قانونمندشدن این بخش مثبت بود، بعضی موارد موجود در این مصوبه مثل تعرفه برق تعیین شده ضعف داشت.
 
علاوه بر این، در مصوبه دولت، اصل استخراج رمزارز به عنوان صنعت پذیرفته شده بود، اما خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده در کشور با ممنوعیت همراه شده بود. در انجمن بلاک چین ایران پیگیری‌های برای رفع این نواقص داشتیم و درنهایت مرداد امسال هیئت دولت مصوبه دیگری در این زمینه داشت که بر اساس آن، ممنوعیت مبادلات رمزارز‌ها تا حدودی اصلاح شد. در مصوبه جدید به بانک مرکزی این اختیار داده شد که اجازه خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده را به ماینر‌ها بدهد.
 
البته هنوز قوانین در این زمینه کامل نیست و در حال مذاکره با کمیسیون‌های اقتصادی دولت و مجلس هستیم تا چارچوب‌های کامل تری برای آن تدوین شود.
البته جدای از بحث رمزارزها، فناوری بلاک چین کاربرد‌های مختلف دیگری مثل تأمین مالی جمعی، قرارداد‌های هوشمند و... را هم دارد که هنوز چارچوب مشخص قانونی برای آن‌ها تدوین نشده است. به نظر می‌رسد که قانون گذار همه کاربرد‌های بلاک چین را در زمینه رمزارز‌ها خلاصه کرده است و هنوز نگاه جامعی به دیگر حوزه‌ها ندارد.
به طور کل، نگاه قانون گذار به حوزه بلاک چین مثبت‌تر از گذشته شده است و در حال پذیرفتن کاربرد‌های مختلف آن است. البته هنوز در این زمینه خلأ‌های قانونی وجود دارد که در حال مذاکره برای رفع آن‌ها هستیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->