آیا گلکسی زد فلیپ FE سال ۲۰۲۵ عرضه می‌شود؟ پرواز اولین تاکسی برقی تویوتا در آسمان ژاپن + فیلم (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین
سرخط خبرها

بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری

  • کد خبر: ۵۴۱۵۴
  • ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری
سپهر محمدی - عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاک چین ایران
فناوری بلاک چین به طور کلی در حوزه قانون گذاری به ۳ بخش استخراج رمزارز، تبادل آن و دیگر کاربرد‌های فناوری بلاک چین تقسیم می‌شود. در بحث استخراج و تبادل ارز‌های دیجیتال، در مرداد ۹۸ هیئت دولت در مصوبه ای، استخراج رمزارز را به عنوان یک صنعت شناخت. با وجود اینکه کلیت قانونمندشدن این بخش مثبت بود، بعضی موارد موجود در این مصوبه مثل تعرفه برق تعیین شده ضعف داشت.
 
علاوه بر این، در مصوبه دولت، اصل استخراج رمزارز به عنوان صنعت پذیرفته شده بود، اما خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده در کشور با ممنوعیت همراه شده بود. در انجمن بلاک چین ایران پیگیری‌های برای رفع این نواقص داشتیم و درنهایت مرداد امسال هیئت دولت مصوبه دیگری در این زمینه داشت که بر اساس آن، ممنوعیت مبادلات رمزارز‌ها تا حدودی اصلاح شد. در مصوبه جدید به بانک مرکزی این اختیار داده شد که اجازه خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده را به ماینر‌ها بدهد.
 
البته هنوز قوانین در این زمینه کامل نیست و در حال مذاکره با کمیسیون‌های اقتصادی دولت و مجلس هستیم تا چارچوب‌های کامل تری برای آن تدوین شود.
البته جدای از بحث رمزارزها، فناوری بلاک چین کاربرد‌های مختلف دیگری مثل تأمین مالی جمعی، قرارداد‌های هوشمند و... را هم دارد که هنوز چارچوب مشخص قانونی برای آن‌ها تدوین نشده است. به نظر می‌رسد که قانون گذار همه کاربرد‌های بلاک چین را در زمینه رمزارز‌ها خلاصه کرده است و هنوز نگاه جامعی به دیگر حوزه‌ها ندارد.
به طور کل، نگاه قانون گذار به حوزه بلاک چین مثبت‌تر از گذشته شده است و در حال پذیرفتن کاربرد‌های مختلف آن است. البته هنوز در این زمینه خلأ‌های قانونی وجود دارد که در حال مذاکره برای رفع آن‌ها هستیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->